Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Pat természeti értékei


Pat a Kis-Balaton közelében, a zalakarosi kistérségben fekszik, szép környezetben. Erdői, dombos mezői és halastavai mellett a település csendje, és rendezetsége vonzza leginkább a turistákat és a pihenni vágyó időseket. Ennekhatására már több házat adtak el nyugdíjas éveit itt töltő külföldi államolgárnak.
A pannonhát településeit bemutató kiadványban írják - magyarul és németül - településről: „A Zalakomár és Pat között elterülő madárrezervátum országos jelentőségű természetvédelmi terület. Jellemző erdőtársulása a páfrányos égerláperdő és a magyarkőrises égerláp, ahol ritka madárfajok, mint a réti sas, fekete gólya is élnek.
Das Vogelreservat zwischen Zalakomár und Pat ist ein Naturschutzgebiet von überregionaler Bedeutung. Typische Waldgesellschaften der Gegend sind der Erlenbruchwald und der Eschen Erlen Moorwald, in denen seltene Vogelarten, wie der Seeadler und der Schwarzstorch brüten." A kiadványban egy másik címer látható, de az nem Pat hivatalos címere (A hivatalos címer itt látható), hanem a természeti értékekre utaló grafika.

A 11 halastóból álló, haltenyésztésre kialakított tórendszer ugyan nem horgászható, de nagy vízfelületén sokféle vizimadár költ.


A Kis-Balatonról a tematikus linktár balatonmagyaródi oldaláról tájékozódhat bővebben.